Healeren

Jeg heter Beathe og jeg jobber hovedsaklig som healer. Jeg driver også med tarot kort og krystaller og interesserer meg for det meste innenfor det åndelige. Dersom du også syns sånt er spennende så bli gjerne værende! :-)

8 TIPS FOR OPTIMAL HELSE!

 • Publisert: 01.03.2017, 00:01
 • Kategori: Healing


 • I dagens samfunn er det mange som sliter med diverse plager. Alt fra små negative tanker til "store" og komplekse sykdommer.
  Det er veldig sjeldent at en sykdom bare har EN enkelt grunn. Leger er utrolig dyktige mennesker med lang utdanning som kan det meste om vår fysiske kropp og i de aller fleste tilfeller vil de kunne hjelpe folk til å få det bedre. MEN så dukker det opp noen spørsmål når det kommer pasienter som ikke blir friske av tradisjonell behandling. De blir ofte sendt fra ekspert til ekspert uten at noen klarer å sette fingeren på problemet. Det er veldig belastende å være en slik pasient. noen ganger kan man føle at man ikke blir tatt på alvor og andre ganger tar håpløsheten over. Det er fullt forståelig!  

  For å forstå hvordan man hjelpe seg selv må man også forstå noen av prinsippene innenfor helse. Hva er det som gjør at vi blir syke og hvilke forhåndsregler kan vi ta for å holde oss friske? 

  Jeg skriver ut ifra mine egne erfaringer og åndelige perspektiv og du bør alltid oppsøke lege dersom du ikke er frisk! 

  ************

  For alle som er interesserte i å lære mer inngående om hvordan holde seg i naturlig bra from så kan jeg virkelig anbefale boken "Powered by nature" som kan kjøpes HER . Jeg har ingen kontakter til de som selger den eller forfatteren, men jeg har boken selv og syns den er fantastisk. 

  Boken snakker om en del av de mest kjente sykdommene og hvorfor man får dem samt hvordan det kan unngås. I tillegg forteller den om 5 nødvendigheter for god helse hos mennesker. Her er listen (ikke nødvendigvis i rett rekkefølge)

  1: Jordkontakt
  2: sollys
  3: riktig mat
  4: levende vann
  5: riktig luft

  Jeg kommer til å blande dette inn i det jeg nå skal fortelle, da det samsvarer med alt jeg har opplevet selv og min åndelige erfaring. 

  *****************

  Når vi befinner oss i en naturlig balanse med alt rundt oss kan vi ikke bli syke. Vi er designet slik at cellene kontinuerlig jobber for å holde oss frisk og glad. 
  Dessverre så lever vi i en maktsyk verden hvor penger og rikdom er viktigere enn helse. Det har gjort slik at vi ikke lever spesielt naturlig og at vi utsetter oss for dårlige matvaner, stråling, og unødig masse tankevirksomhet hver eneste dag. 

  Celleminnet i kroppen vår fanger opp alt vi gjør og når de deler seg og skaper nye celler blir både det positive og negative formert.
  Derfor havner vi av og til i en spiral. Dersom ting går på tverke og helsen skranter så havner vi gjerne i en dårlig spiral og blir mer syke og deppa, eller hvis alt går på skinner så får man en boost og flere gode ting skjer.

  Det har med flere lag i oss og gjøre. Det er bevist at tanker har en frekvens. Og for de av dere som har sett "the secret" så er dere kjent med at loven om tiltrekning er velfungerende. Dette går ut på dersom du klarer å fokusere å det positive og føle det med hele kroppen din så vil signaler sendes, ikke bare ut i verden, men også gjennom hele kroppen og legge seg i celleminnet. Dersom du har lest mitt første innlegg på bloggen så vil du kanskje huske at jeg forklarte at vi i bunn og grunn er bygget opp av energi.  (innlegget finner du HER

  Nå over til de mer konkrete tipsene: 
  1 - FOKUSER: 

  Det aller første du kan gjøre for å holde deg frisk eller starte din healing reise er å fokusere på det som faktisk er godt i livet ditt. Du trenger å gi beskjed til ditt eget system at "vi har det fint" så kroppen kan begynne å oppføre seg deretter ;-) 
  Kanskje du ikke syns det er så mye bra med livet ditt, men noe kan alle finne. Alt i fra å ha tak over hodet og mat på bordet til å sette pris på en hobby eller musikk f.eks. Finn en eller flere ting, stort eller smått og ta noen minutter 3 ganger daglig hvor du lukker øynene og fokuserer KUN på denne tingen. Tenk på det helt til du kan føle at det gjør deg godt. sitt i følelsen litt før du slipper taket og åpner øynene igjen. 

   

     2 - DRIKK VANN!:

  Det er litt forskjellig info der ute om hvor mye vann vi egentlig har i kroppen, men med et sted mellom 50-75% sier det seg selv., vi trenger påfyll! Vi vet at vann er ekstremt viktig for å opprettholde kroppens funksjoner. Det renser, avgifter og gir liv til cellene. 
  Det er noe av det enkleste man kan gjøre, MEN så kommer det noe tillegginformasjon. Det vannet vi har i springen eller får kjøpt på butikken er ikke nødvendigvis det beste for oss. Vann er ment til å renne fritt i elver og hav og trenger å være i bevegelse for å holde den riktige strukturen. Vannet vi har hjemme er mye bedre enn vannet til mange andre land, men det vi nå snakker om handler ikke om hvor rent vannet er. Sånn sett er det tryggere å drikke fra springen enn fra elven borte i skogen. Dette handler om strukturen i vann. Når vannet blir liggende i rør og desinfisert (Det er påbudt å desinfisere drikkevannet i Norge) så påvirkes vannets kvalitet og molekylene kan bli forstørret. Dette gjør igjen at vannet vil ha større vanskeligheter med å nå inn til cellene i enkelte deler av kroppen og man får ikke totalt utbytte av vannet som drikkes. Kroppen vår er også avhengig av negative ioner for å holde seg frisk og det finner man mest av i vann som får renne fritt. I tillegg er vann helt enestående når det gjelder å bære med seg informasjon. Det kan plukke opp enhver vibrasjon og til og med følelse på sin vei så før det kommer inn i kroppen din er det allerede programmert. Det aller beste man kan gjøre for å forbedre kvaliteten på vannet man drikker er å installere en god vannrenser OG en vann ioniserer på springen eller vanninntaket på huset, men disse installasjonene kan være kostbare så her kommer et par rimeligere tips. 

  - Rør vannet ditt før du drikker det for å revitalisere det litt igjen.  (man kan også kjøpe rørepinne som vitaliserer. link lenger nede) 
  - Vær takknemlig! Hold glaset i hendene dine mens du sender kjærlige følelser mot vannet som slukker din tørst og hjelper kroppen din til å leve.
    Det høres kanskje snålt ut, men man kan faktisk måle forskjellen i strukturen på vannet før og etter man utsetter det for følelser. 
  - Drikk gjerne vann fra blålige glass eller flasker. En del påstår at den blå fargen "beroliger" vannet. 
    Link: RØREPINNE/STAV


  3 - BRUK TID I NATUREN: 

  Dette har vi hørt før, men som jeg nevnte under informasjonen om vann så trenger kroppen negative ioner for å fungere skikkelig. Negative ioner er ikke noe negativt som navnet tilsier. I luften finnes det både positivt ladede ioner og negativt ladede ioner. De negative nøytraliserer frie radikaler, revitaliserer celle metabolismen, styrker immunforsvaret, renser blodet, balanserer det autonome nervesystemet, fremmer dyp søvn og sunn fordøyelse. Når vi er innendørs i hjemmet eller på kontoret så omgir vi oss med mye positive ioner. Jo flere elektriske apparater man har rundt seg, jo mer positive ioner. Sånn som vi lever så er det veldig mange som får for mye av de positive og for lite av de negative. Den enkleste kuren mot dette er å ta en tur i skogen. Du finner flest positive ioner der hvor vann og vind er i bevegelse. Ved en foss, blant trærne eller ved havet. I tillegg får du kanskje klarne tankene litt her, pluss en dose mosjon, noe som også er bra for helsen. 

   

     4 -
  HA JORDKONTAKT: 
  Du har kanskje hørt setningen "å jorde seg". Dette er ikke bare noe som alternative mennesker har funnet på. Det handler om å være i kontakt med jorden fordi det er positivt for oss på flere måter. Det å ta av seg på bena og gå barfot kan være smertefullt for enkelte, men dersom man gjør det i gresset eller i skogen burde det går helt fint. Som i luften finnes det også negative ioner i bakken. I tillegg er fotsålene våre proppet full av punkter som har godt av "massasjen" det gir å gå barfot. Så lite som 5 minutter daglig gir en helseeffekt for de aller fleste. Man slapper av og får flere negative ioner som igjen gjør at man sover bedre. Man får bedre kontakt med føttene som man ellers ikke nødvendigvis tenker så mye over. Det fører til en mer balansert flyt i hele kroppen og til og med hjernen har godt av det. Fordi man gjerne passer litt på hvor man går når føttene er utsatt glemmer man hverdagens problemer for et øyeblikk og går inn i en egen tilstand som vi gjerne kaller "mindfulness". Det er meget sunt å koble ut av og til. I tillegg kan man forbedre posituren sin ettersom man styrker beina mye mer ved å gå barfot enn med sko. Sko holder foten vår i en unaturlig posisjon og de som går mye barfot melder om mindre vondter i knær, rygg, skuldre og nakke. For de som er ekstra interessert i å gå barfot finnes det barfot sko å få kjøpt. Disse "skoene" gir ingen støtte til foten og man har god kontakt med jorden hele tiden. Her følger to eksempler på nettsider som selger slike.  SKO1  & SKO2

   

   
  5 - SPIS LIVGIVENDE MAT:
   
  Visste du at det handler ikke bare om kcal., vitaminer og mineraler når vi snakker om sunn og ikke-sunn mat? visste du f.eks at mat som fortsatt "lever". Det vil si frukt som enda henger på trærne eller grønnsaker som fortsatt ligger i jorden innehar en energi som vi aldri snakker om?  La oss ta en gulrot som eksempel. Når den ligger i jorden er den både "jordet" (les lenger oppe) og full av livgivende energi. Den lever i pakt med naturen og vibrerer på en høyere frekvens. Når gulroten så blir høstet brytes denne kontakten og ganske så snart mister den mye av denne helsebringende energien. Den vil fortsatt ha en helse effekt, men dersom du spiser den innen 30 minutter etter at den er tatt opp, vil den være på sitt sunneste. Så når vi her i vesten importerer frukt og grønt fra andre land og disse blir fraktet, som regel på kjøl over lang tid opp til oss, så er allerede all denne energien borte og vi sitter igjen med en vare som er omtrent halvparten av hva den kunne ha vært. Du kan se for deg et fulladet batteri i det frukten/grønnsaken blir høstet som synker ganske fort når det mister kontakten.  Det er ikke bare tull i dette med "kortreist mat". Det er selvfølgelig ikke alle som har mulighet til å plante sin egen grønnsakshage bak huset, men dersom man har tilgang på noe fersk mat som vi dyrker her i Norge så vil det absolutt være en fordel å få litt av dette i seg. Plommer, epler, poteter og gulrøtter skal være mulig å få tak i for de fleste. I alle fall en av de. 

   

     6 - NYT SOLEN:

  De fleste elsker når våren kommer og solen begynner å varme oss litt. Solen er som vi vet den aller viktigste kilden vi har til D-vitaminer. D-vitaminer gjør at kroppen kan absorbere kalsium som er bra for skjelettet, og beskytter mot sykdommer som osteoporose, diabetes II, MS og en del kreftformer. Solskinn booster også serotonin nivået i kroppen og gjør oss gladere via påvirkning i nervesystemet. Ettersom lyset fra solen også øker melatonin nivået vårt, føler vi oss ofte mer energiske i de lyseste månedene. Solen på åndelig nivå er "lyset av gull" som er veldig positivt for vårt energifelt. det letter stemninger i kroppen, hever frekvensen i energien vår og dermed føles ofte sol og sommer som en enklere tid for mange. Men for å få godt nok utbytte av solen er det viktig at man (ikke mellom 12-14 når solen er sterkest) går uten solkrem i opptil 30 minutter hver dag. Her må vi ta hensyn til egen hudtype. De med veldig lys hud bør gjøre dett tidlig om morgenen eller godt ut på ettermiddagen i starten for å ikke bli brent. man bør gjøre det samme med solbrillene. Mellom øynene, og inn modt midten av hjernen finner vi pineal kjertelen. Denne styrer melatonin produksjonen vår og anses i åndeligheten for å være en stor del av "det tredje øyet". den binder den fysiske og åndelige verden sammen og mange mener at det er her man opplever visjoner og informasjon fra "den andre siden".  

   

     7 - JOBB MED FØLELSENE: 

  Det finnes et helt studium som beskriver hvordan følelsene våre, og spesielt da følelser som ikke er blitt bearbeidet, skaper problemer for helsen vår. Hver gang vi gjennomlever et traume, det være seg smått eller stort, så vil det sjokke kroppen på et vis og vi kan få en ettervirkning i form av redusert tilstand. Et eksempel på et "lite" traume for et barn kan være at det faller i skibakken og blir ledd av, og fordi barnet kanskje skammer seg og ikke vil snakke om det i etterkant så "brenner" han/hun inne med følelsene. Kroppens jobb er å skille ut dette traume og det kan vise seg som en forkjølelse et par uker etterpå eller bli i kroppen til mange mange år senere. Det sies at selv om det er gått ti år så kan det virke inn. Kanskje skal personen som nå er blitt ungdom på ski ferie med vennene sine, men blir syk rett før avreise og kan ikke være med. Dette ser man ofte når folk er stresset og/eller har sovet lite. Problemer blir større, man føler mer og siden man ikke ønsker å virke klagende ovenfor andre så bygger det seg opp i kroppen, energiene blir stagnert og sykdom kan inntreffe. 

  De fleste tenker kanskje at dette er et psykologisk problem og i mange tilfeller kan det være en blanding. Men vi har glemt å anse følelser som en viktig komponent i helheten. 

  Et eksempel på et større traume kan være at man mister noen man elsker. Sorg er en enormt stor påkjenning for kroppen og kan sette ut en rekke funksjoner i form av energi blokkeringer. I Meta helsens lære (Læren om følelsene) sies det blant annet at kreft i alle tilfeller er utløst av en eller annen form for sorg. 
  "Men jeg har ingen stor sorg i livet mitt, og likevel fikk jeg kreft", kan noe tenke.

  Da kommer vi til et punkt som er litt mer komplisert. Forskere har nemlig nylig anerkjent at i våre arvestoffer finner vi ikke bare informasjon om vår oppbygging fysisk, men også en rekke celleminner. Flere av disse stammer fra følelser. Det vil eksempelvis si at dersom din mormor opplevde et stort traume i sitt liv så kan dette celleminnet vekkes til liv også hos deg. Disse kan utløses av stress og/eller egne traumer og plutselig befinner man seg i en situasjon man ikke forstår hvor kommer fra. Vi har helt sikkert alle hørt om "de" som er så positive og glade i livet, som spiser sunt og trener og som plutselig kjemper mot en usannsynlig sykdom. Når legene sier at det er arvelig så tar de ikke helt feil, men jeg er overbevist om at disposisjonen via celleminnet er større enn de genene som bestemmer vår fysikk. 

  Tenk så etter på alle som blir syk idag. Både av kreft, depresjoner, angst, ME, utbrenthet osv. . . Vi har alle hatt besteforeldre/oldeforeldre som levde gjennom krigen med mye frykt, sorg, rasjonering og utrygghet. Den gangen måtte de kanskje bite tennene sammen for å få livet til å fungere, men de indre overveldende følelsene ble lagret likevel. Er det dette, som ved siden av skjerming fra alle punktene over her, tilsammen utgjør en cocktail hvor vi er dømt til å utvikle en eller annen sykdom i løpet av livet?  Jeg mener det.

  Så hva kan du gjøre for å "viske ut" denne programmeringen i systemet ditt? Du kan starte med å la følelsene dine få komme til sin rett. Det er ikke sunt å holde de innestengt. Dersom du er sint, ta en løpetur eller sloss litt med sengen din (ikke lov å skade noe levende) Er du lei deg så gråt, det er ikke et svakhetstegn. Er du glad så le, smil og kjenn hvordan gleden fyller kroppen din. Vær ærlig med hva du føler, snakk med noen dersom du har det vanskelig. Det kan være en god venn, en terapeut, en healer osv.  En som DU føler at du ønsker å åpne deg for.

  Når det gjelder den programmeringen vi enda ikke vet om, som plutselig kan utløses av andre ting, så kan man, dersom man er interessert, oppsøke en Meta trent terapeut som kan guide deg igjennom tidslinjen din og bakover i rekkene til dine forgjengere.

  Det er faktisk sånn at dersom du allerede har vondt et sted eller sliter med kronisk sykdom så kan det i de fleste tilfeller spores direkte tilbake til et traume.

  Jeg har en gigantisk bok av Evette Rose som heter "Metaphysical Anatomy". Den fungerer som et oppslagsverk over tilstander i kroppen og knytter dem til følelser. Det er overraskende mye som stemmer her.  Jeg vil senere skrive en post med informasjon knyttet til de vanligste lidelsene her til lands så kan du gjøre opp en mening selv.  Der vil jeg også forklare mer om hvordan dette fungerer i øyeblikket når traumet oppstår. 

  Det viktigste nå er i alle fall at dersom du opplever noe som går inn på deg, jobb med det! Kjenn på følelsene, la de strømme gjennom kroppen din og vis kroppen din at du lytter. Det nytter aldri å undertrykke de. Vær i følelsen, send kjærlighet og tilgivelse til den og den vil tilslutt oppløses. 

   

   
  8 - BEVEG DEG!:

  Det er ingen hemmelighet at mosjon og trening gjør underverker for en god helse, men her skal vi ikke snakke om muskler og fettforbrenning. Det kan de fleste nok om fra før. Jeg vil at du skal forstå at det er viktig å bevege seg av andre grunner også. Se for deg kroppen din som et toalett. Nei det er ikke snilt å fremstille oss som toaletter men for forklaringens del gjør vi det nå. Dersom du skulle benyttet deg av dette toalettet hver dag uten å "trekke i snoren" en gang i blant hadde det fort blitt tett og luktet ille. Kroppen har stort behov for å kvitte seg med avfallstoffer. Dette gjøres ikke kun ved toalett besøk, men også via svettekjertler og utånding. Når du mosjonerer eller trener, blir det som å "trekke i snoren" for systemet. du frigjør gammel, stagnert energi, du svetter kanskje litt og puster tyngre. Du får også satt i gang lymfesystemet. Dette systemet befinner seg i hele kroppen slik som blodårene, men forskjellen på blodomløpet og lymfesystemet er at hjertet pumper blodet rundt i kroppen, mens kun fysisk bevegelse "dytter" lymfevesken dit den skal. Dersom du sitter for mye i ro fungerer ikke lymfesystemet optimalt.  Systemet skal ta seg av overflødig veske, "samle opp" elementer som har trengt seg ut av blodbanen og sørge for at kroppens immunforsvar er i tipp topp stand. Dersom det hadde sluttet helt å virke hadde vi ikke overlevet mer enn 24 timer.  bevegelse og rent, livgivende vann er et viktig nøkkelpunkt for god helse. 
    
  Dersom du av forskjellig grunner ikke kan trene så gjør det du kan. Gå en tur, løft armer eller bein hjemme, alt etter hva du kan klare. Litt er mye bedre  enn ingenting og bare noen minutter et par ganger daglig vil utgjøre en forskjell. Når du senere kanskje klarer mer så gjør du litt mer. og kanskje klarer du tilslutt en liten gåtur. Alle monner drar.

   

  ***************************************************

  Nå finnes det selvfølgelig en haug med andre punkter som er bra for å fremme god helse og helbredelse. Men nå er dette innlegget blitt langt nok og disse tingene er grunnlaget vi bør få en orden på dersom vi vil ha en kropp som fungerer optimalt, kjenne energi og glede og slippe å være syk. 

  Forhør deg som sagt alltid med lege dersom du er i tvil om hva som feiler deg, men disse tipsene er uten bivirkninger og vil kunne være fordelaktig for alle, uansett hvilken situasjon man befinner seg i. 

  Håper du fant noe av dette interessant. Det skader vel ikke å prøve ut helt naturlige ting? 

 • Publisert: 01.03.2017, 00:01
 • Kategori: Healing
 • 7 kommentarer
 • 7 kommentarer

  allyouneednowislove

  02.03.2017 kl.06:00

  veldig fint innlegg

  healeren

  12.03.2017 kl.04:43

  Tusen takk, så snilt av deg :-* :-)

  Gina Elena

  27.03.2017 kl.11:24

  Dette var et bra innlegg. Så utrolig mye å lese, men så bra! :-) Jeg kunne ikke vært mer enig i det du skriver her, jeg er enig at det er så viktig å drikke masse vann og være i bevegelse og spise sunn og riktig mat. Ønsker deg en fin mandag videre!

  healeren

  27.03.2017 kl.16:29

  Gina Elena: Tusen takk for det, og i lige måde :-) Ja det er ofte ganske enkle grep vi kan gjøre for å forbedre helsen ikke sant? :-) Det enkle og naturlige er veldig ofte det som fungerer best ;-)

  Kortetanker

  27.03.2017 kl.11:24

  Dette var veldig spennende lesing!!

  healeren

  27.03.2017 kl.16:29

  Kortetanker: Så kjekt du syns det! Tusen takk for at du tok deg tid til å kommentere :-) Ha en super dag!

  27.03.2017 kl.16:59

  bra innlegg :D

  Skriv en ny kommentar

  hits