Healeren

Jeg heter Beathe og jeg jobber hovedsaklig som healer. Jeg driver også med tarot kort og krystaller og interesserer meg for det meste innenfor det åndelige. Dersom du også syns sånt er spennende så bli gjerne værende! :-)

5 Tips til bedre selvtillit!

 • Publisert: 17.03.2017, 00:13
 • Kategori: Blogg
 • Ja, du har sikkert hørt det meste av tips når det gjelder selvtillit, men er den blitt noe bedre?
  Vi leser båe her og der om ting som skal hjelpe oss til å føle oss bedre med oss selv samtidig som vi ser bilder av tusenvis tilsynelatende perfekte mennesker i blogger, på tv, på instagram , facebook og filmer. Så hva vinner inni oss? De 5 små tipsene eller det vi får slengt i ansiktet som en kontonuerlig påminner om hvor utilstrekkelig vi er? 

  Faktum er jo at vi ikke er utilstrekkelig i det hele tatt og at de fleste vi ser heller ikke er perfekte på noe vis. 

  Så her kommer mine 5 tips for å få bedre selvtillit. Så håper jeg at de vil være annerledes nok til at noe sitter støpt i "bakhodet" ditt neste gang du blir usikker. 

  1: SETT DEG NED ET STED HVOR DET PASSERER MANGE MENNESKER


  Nei du skal ikke sitte på utstilling. Tvert imot, du skal GLO! sitt i minst 20 minutter alene og se på alle som går forbi deg. Følg med hva dine første tanker om hver enkelt er. Dersom det første du tenker er noe negativt så tyder det på dårlig selvtillit hos deg selv. Ingen som er glad i seg selv har noe behov for å tenke negativt om noen andre. Det handler om fokus punkt og sammenligning. Uansett, hvis det er tilfelle så utfordrer jeg deg til å se etter noe positivt. 

  Tenk over hvor kjekt det er at alle ser forskjellig ut. Se på klærne, fargene. Har noen hatter? Har noen morsomme sko? Ikke tenk "Å guuu for noen stygge sko".. Tenk heller " Å så morsomt ... jaja da liker jeg mine egne sko bedre"... (Ikke på en hoverende selvgod måte. Bare vri det til noe positivt) 
  Ser de glad ut, de som passerer deg? Hva tror du de har opplevd i dag? Har de hatt en god eller dårlig dag? 

  Hvordan beveger de seg? Er de elegante? Klumsete? 

  Hvor tror du de har vært og hvor tror du de skal? 

  Ved å bruke litt tid, gjerne ved flere anledninger som på bussen, i køer, på matbutikken osv, så trener du hjernen din til å oppfatte mer enn det overfladiske som fort får oss til å dømme. Dersom du helt på autopilot er dømmende mot andre så bryter du ned ditt eget selvbilde. 

  En annen ting. Når du er kommet hjem, se om du husker alle som passerte deg. Helt umulig ikke sant? Så tenk da etter, tror du at alle som ser deg i løpet av en dag husker deg? De aller fleste er mest opptatt av seg selv og sin egen usikkerhet. Om du snublet litt eller gikk med "feil" bukse en dag så kan du være ganske sikker på at det er glemt innen noen timer, dersom noen i det hele tatt fikk det med seg. 


  2: GJØR MYE AV DET DU LIKER BEST! 

  Det vi liker og det vi gjør ofte, blir vi som regel god i, og dersom du går rundt og vet at du er god til noe, så vokser selvbildet også. 
  Det spiller ingen rolle om du er god til å synge, fekte, spille fotball eller bake boller. Det viktigste er at DU er skikkelig god til det. Alle har ikke sjans å være god på alt, så det at du er god til noe, gjør at du kan en greie mye bedre enn veldig mange andre. Du er spesiell fordi du har disse evnene! IKKE VERST! :-) 


  3: DANS FOR DEG SELV!

  Får håpe du liker å danse ;-) De fleste liker en eller annen form for musikk, og veldig mange får lyst til å bevege seg når de hører den sangen som virkelig får blodet til å bruse. Igjen spiller det ingen rolle om musikken i det hele tatt er dansbar, så lenge du får lyst til å bevege deg. Du behøver ikke være god, det handler ikke om det. Det handler rett og slett om at du får kontakt med kroppen din. Dag ut og dag inn presterer kroppen vår og bevege seg uten at vi ofrer det en bevisst tanke. Vi står, går, henter ting ut av skap og skuffer, lager mat, pusser tenner, trykker på dataen osv. Men det meste skjer på autopilot. Når du danser for deg selv og slipper å tenke på hvordan det ser ut, blir du bevisst på kroppsdeler du sjelden tenker over. Gjør du dette ofte nok så vil du føle deg mer hjemme i kroppen din og bli mer og mer tilfreds "inni der". Dette gjør igjen at når du er sammen med andre og trenger en liten ekstra dose av den selvtilliten så gjemmer du deg ikke bort i en krok eller "kryper sammen" når noen snakker til deg.  Du er levende helt ut til fingerspissen. 

  Et alternativ til dansing er typer sport hvor du må fokusere på kroppen din helt ut i fingre og tær. 


  4: BRUK KLÆR HJEMME SOM DU IKKE TØR BRUKE UTE!

  Jepp gjør det. De fleste har et par klesplagg som de syns er utrolig kule men som de ikke vil gå ut i enten fordi de er redd for at andre skal tenke at de tror de "er noe",  fordi det er for sterke farger på, kanskje det er klær som viser enda sterkere hvem DU er, men som også vil vise andre mer av den du virkelig er enn det du er klar for. Vel, gå med det hjemme. Bruk det helt til det blir vanlig for deg, og plutselig så kommer den dagen hvor det er blitt så naturlig for deg å bruke disse klærne at du ikke bryr deg om du går ut blant andre. Du "eier" stilen din og hva oser vel mer av selvtillit enn en som tør å være seg selv? 


  5: PUSH GRENSENE!

  Gjør en liten ting hver uke eller måned som du syns er liiiite grann ubehagelig. Ikke tving deg selv inn i noe store pinlige situasjoner, men gjør en liten ting med jevne mellomrom som kanskje bare du selv legger merke til. Grunnen til at det skal være en liten ting, er at du skal klare det selv om det er litt ubehagelig. For det er nemlig sånn at hver gang du gjennomfører eller klarer noe, stort eller lite, som du ikke hadde tenkt du skulle klare på fohånd, så opplever du denne berømmelige mestringsfølelsen.  Den er super viktig fordi du omprogrammerer hjernen din i samme slengen. Eksempel: Du går på skole/jobb/fest med en kjole/skjorte som du ikke vanligvis hadde turt å ta på deg. Du finner ut at ingen reagerer noe særlig på det, eller kanskje du til og med får et kompliment eller to. Til og med om noen ser litt rart på deg så har du lykkes når du kommer hjem igjen bare fordi du ville det, og gjorde det. Nå vet hjernen din at det gikk helt fint, og registrerer dette. Neste gnag du har lyst å bruke nettopp denne kjolen/skjorten så forteller hjernen deg at det kan du fint gjøre uten noen problemer. Sånn er det med alt. Du må bare gjøre, sjekke at du ikke døde av det, og så kan hjernen jekke av boksen for "helt ufarlig". 

  Hva skal du så gjøre dersom noen kommenterer noe stygt om klesplagget ditt? Tenk over hvor mange som så deg og noter ned hvor mange som sa noe stygt eller så rart på deg (ikke lov å telle med om du "tror" noen så rart på deg) . Hva står du igjen med? Ganske gode odds vil jeg si. 

  Tenk deg også disse to scenariene: 

  1: En person kommer inn i et rom med en rosa one piece med ørevarmere og tøfler på bena.. personen er alvorlig og plasserer seg stille, litt i "bakgrunnen" av alt.  Han/hun prøver å gjøre seg usynlig hele dagen/kvelden og sniker seg ut når de skal hjem. 

  Hva er tankene dine om denne personen? 

  2: En person kommer inn i et rom med en rosa one piece med ørevarmere og tøfler på bena. Personen smiler og ler og snakker med mange. Dersom noen stille spørsmål ved antrekker kaster de en spøk ut i luften og de rundt føler seg kanskje ekstra avslappet over at noen har tatt på seg dette underlige "kostymet"

  Hva er tankene dine om denne personen? 


  Husk dette når du selv er ute eller sammen med andre og du føler deg usikker :-)
  Du behøver ikke være stedets midtpunkt eller gå kledd i rosa one piece, men dersom du ikke tar deg selv så høytidelig og slipper tankene om at alt i livet er så seriøst og viktig så slapper både du og dine omgivelser bedre av og det er mye lettere å få kontakt med andre.


  **************************

  Lykke til :-* Og HUSK at vi har bare EN av deg så ikke la noen glemme at du finnes!  

 • Publisert: 17.03.2017, 00:13
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  http://hevhodet.blogg.no/

  17.03.2017 kl.02:36

  Så fine tips! Kjempe flott blogg du har :)

  healeren

  17.03.2017 kl.23:08

  http://hevhodet.blogg.no/:
  så snilt av deg. Tusen takk :-) Ha en super helg!

  Skriv en ny kommentar

  hits