Healeren

Jeg heter Beathe og jeg jobber hovedsaklig som healer. Jeg driver også med tarot kort og krystaller og interesserer meg for det meste innenfor det åndelige. Dersom du også syns sånt er spennende så bli gjerne værende! :-)

Screw you KREFT!

 • Publisert: 26.03.2017, 03:28
 • Kategori: Healing
 • Omtrent alle opplever idag å selv få eller ha noen nære i familien som får kreft en eller annen gang i livet. Jeg har 4 besteforeldre som alle har dødd av kreft, en pappa som har hatt kreft, en mor med celleforandringer, og en onkel som gikk bort pga denne sykdommen. Jeg vet hvordan det føles når en av de nærmeste blir rammet og det er ikke enkelt.  Akkurat nå er jeg heldig og vet ikke om noen i min nærmeste krets som er syk, men skal man tenke gener så er det lett å tenke at det vil dukke opp flere tilfeller og at jeg selv er meget utsatt. 

  MEN, sånn tenker ikke jeg. Det er mye mer som spiller inn på sykdom enn gener. Mye mye mer, og man kan ikke gå rundt og forvente å få kreft. Det er ikke en god måte å leve på. Alle som ønsker å holde seg friske bør opplyse seg selv om hvordan kroppen fungere, hva kreft egentlig er, og hvordan det kan forebygges og behandles både med tradisjonelle metoder og andre, mindre "big pharma" vennlige metoder. 

  Vi blir opplært til å tro på legene, og det skal vi såklart, MEN det kan være greit å ha i bakhodet at de har lært alt som læres bort innenfor et visst system og der stopper det ofte. Ganske mange leger blir nesten fornærmet dersom  man bringer andre, mer naturlige metoder på banen, og de fnyser av det, kaller det humbug og viser instendig at de "vet best".  Det er forståelig at mange tenker slik for de har tross alt gått lenge på skole og de er absolutt folk vi trenger i samfunnet. 

  Heldigvis finnes det også mange fantastiske leger som gjør mer for å forstå både diverse sykdommer og pasienter. 

  Og når det er snakk om kreft så vet vi både veldig mye, OG veldig lite. 

  De fleste tenker på kreft som en sykdom på lik linje med virus sykdommer.  Altså som EN sykdom som angriper et sted i kroppen og som må knuses for å bekjempes. Det første du må lære deg om kreft er at det er ikke sånn i det hele tatt. 
  Kreft er ikke EN sykdom selv om det manifesteres slik, og det er heller ikke noe som angriper sånn helt plutselig, selv om det kan virke slik.

  På bildet under (hentet fra kreftforeningen.no) kan du se at kreft gjør oss syke når celler muterer slik at de deler seg ukontrollert og det blir for mange av dem. 
  Altså er kreft vår egen kropps celler hvor det har skjedd en svikt i den naturlige prosessen og dermed vokser de til en klump.   Man kan gå med begynnende kreft i mange tiår før man merker noe til det. Derfor blir det en skummel diagnose som gjerne "sniker" seg på oss. 

  ******
  Hva som gjør at en celle muterer, lurer du kanskje på. 
  Det lurer forskerne på også. Noen mener det er arv, andre sier miljø og noen mener det er begge deler. 
  En av de nyeste hypotesene går ut på dette med forandring av miljøet til cellen fra det vante til noe evolusjonen ikke har forberedt cellen på. 

  Det virker jo logisk ettersom flere og flere får kreft.  Tenk over alt vi utsetter kroppene våre for som tidligere ikke var vanlig.
  Kjemikalier i lange baner omgir oss i hverdagen. Både i mat og produkter av ymse slag.
   

  Visste du f.eks at det tar i snitt under 30 sekunder fra du smører huden din med noe, til det når blodet ditt? 
  Noen ting går fortere og andre ting er tilsatt forskjellige midler for at det ikke skal trekke inn, men det er viktig å huske at huden er kroppens største organ og langt i fra et "vanntett" trekk.  

  Så etter hvert som vi har utviklet oss som rase så har kroppen funnet metoder å bekjempe diverse påvirkninger og beskytte kroppen mot disse. Men idag skjer ting så mye fortere. Produkter og forskjellige typer mat skal ut på markedet i all hast, gjerne for å slå en annen konkurrent. 

  Resultatet blir ofte snarveier innenfor ingredienser, sprøytemidler og steroider for kjapp vekst og enda litt kjemikalier for holdbarhet, lukt, konsistens osv. 

  Når vi parer dette opp med en stressende hverdag i form av arbeidspress, vennepress, skolepress, sosiale medier-press og ønske om å oppleve mest mulig på kortest mulig tid, så må altså kroppen prøve å hamle opp med alt dette nye som den ikke er forberedt på i en kropp som absolutt ikke er rustet for å kjempe imot.   (bilde hentet fra forbes.com)


  Nå er jeg hverken lege eller autorisert helsepersonell på noe som helst måte, og du skal ikke ta mine ord alene som god fisk uten å undersøke ting selv. Men sånn som jeg ser det, så er dette logikk på høyt plan og noe de fleste ser når de setter to og to sammen. 
  ******

  Hva kan vi så gjøre for å forhindre å utvikle kreft eller hjelpe kroppen og takle kreften når den ført har kommet? 

  Det aller første du må tenke på er å snakke med noen som får deg til å føle deg trygg. dersom du er tryggest på at legen din gir best råd, så gå til legen din. Dersom du ønsker råd om andre metoder enn tradisjonell behandling, gå til en som er ekspert i sitt fag.  

  Frykt utløser adrenalin i kroppen som er ufarlig for oss i normale doser.
  Går man derimot med angst over tid vil det kunne påvirke kroppen i negativ forstand. 
  Adrenalin øker stoffskiftet, får blodårene til å trekke seg sammen, (hindrer normal sirkulasjon), og skaper en stress situasjon i kroppen. Under stress frigjøres også kortisol som bryter ned immunforsvaret vårt om vi får for mye av det.  Det hindrer produksjonen av noe som kalles DHEA. Dette stoffet motvirker angst og depresjoner. Altså blir man gjerne "fanget" i en ond sirkel hvor kroppen sakte brytes ned og kreften får bedre levevilkår.

  Trygghet på at noen vil det beste for deg og har kompetanse til å hjelpe deg er derfor meget fordelaktig.

  Redsel vil naturlig nok forekomme når man får den fryktede diagnosen, men viten om at du er i de beste hender gjør kanskje at du slipper å stå i angsten til enhver tid.

  Det andre man kan/bør gjøre er å lese alt man kommer over om kreft. Det mener jeg. Bli klok på deg selv, kroppen din, hvordan celler fungerer, hvordan mat og medisiner påvirker deg, hva følelser og hormoner gjør med en kropp,  hva som finnes av behandlingsformer, hvem du kan oppsøke og hva du kan gjøre selv.

  Ikke sitt/ligg deg ned og la være å ta del i din egen helse.  Ikke forvent at noen skal komme seilende å redde deg sånn helt uten videre. Bli god på det viktigste i livet ditt akkurat nå, og det er å redde deg selv!

  Ta eksamen i anatomi om du må. Les les les, snakk med folk, prøv ting, vær så positiv du kan og gå inn for å lykkes. 

  Dersom du gir opp så er hjernen kjapt ute med å sende de signalene til resten av kroppen. "hey hey celler, hør nå godt etter. Nilsen vil ikke mer, lysten er borte, viljen er for svak, vi trekker inn årene" Veeel, det er kanskje ikke helt sånn det foregår, men du skal aldri undervurdere signalene som går i fra hjernen og til kroppen din.

  *********

  Sånn som jeg ser det, med fare for å bli "slaktet" av helsepersonell, så må vi tenker mye mye større enn man gjør i tradisjonell kreftbehandling i Norge idag. 

  Kreft er ikke EN sykdom, men mange negative faktorer i cellemiljøet. Legemiddelindustrien vet dette godt, men de tjener ikke akkurat fett på å lære oss og spise annerledes, takle følelsene våre på en bedre måte og arbeide kognitivt. De tjener på at vi trenger medisiner. Og det er et faktum. Sammen med sex industrien, dop industrien og våpen industrien er legemiddelindustrien en av de mest innbringende industriene på verdensbasis. 

  Jeg sier ikke at jeg ikke er takknemlig for at medisiner fungerer. De fleste vil trenge en eller flere former for medisin gjennom livet, men at mye av salget kunne vært unngått med bedre informasjon til folket tviler jeg ikke et sekund på. 

  Det er mange ubalanser i kroppen over tid som gir kreften mulighet for å ta plass.  Dersom disse hadde vært rettet på tidlig hadde man kanskje ungått utviklingen av kreftceller. Heldigvis kan man i mange tilfeller balansere kroppen bedre for å stå imot videre utvikling dersom man allerede har fått diagnosen kreft også. Jeg kan ikke garantere at noen blir frisk selv om de går inn for å rette opp i ubalanser, men kroppen vil i alle fall ha en bedre sjans til å forsvare seg selv. 

  *****

  For meg er også cellegift en stor gåte. Jeg forstår at de sier at cellegift er den beste metoden hittil for å drepe kreftceller. 

  MEN, hvordan er det logisk at noe som dreper også de cellene som skal bekjempe kreften er en av de vanligste behandlingsformene? 

  Og hva med alle bivirkningene av cellegift? Sykdommer og ubehag som dukker opp som "senskader" hos veldig mange pasienter og som er mye mindre snakket om. Listen over disse skadene på kroppen er veldig lang.  (google gjerne senskader cellegift) 

  Hva sitter man så igjen med når kreften er "borte"? Mange blir aldri den samme, men det er skamfullt å ikke glede seg over å være kreftfri.  For del pasienter oppleves det at de får kreft på ny etter noen år og at den for andre gang til og med er mer aggressiv. Spesielt hvis de har operert bort en svulst. 

  Er svulsten innkapslet og kirurgen klarer å fjerne den uten lekkasjer i blodet, så har man bedre prognoser, men dersom svulsten er kommet såpass langt at den er "tilkoblet" blodbanen så vil operasjon ikke nødvendigvis være tilstrekkelig for å hindre spredning. 

  Se på bildet under som viser en kreftsvulst som har fått blodårene til å vokse bort til seg og nå har tilførsel av blod SAMT en "utgang".
  Dette bildet er også hentet fra kreftforeningen.no  Som teksten fra kreftforeningen sier så føres altså kreftceller ut i blodbanen og hele kroppen vår blir en potensiell "eng" for å gro i. 

  Ofte vil man se at kreften på et senere tidspunkt "fester seg" i et annet organ som ikke har optimal helse fra før av. 

  Derfor sier det seg egentlig selv, at hele kroppen bør være i god balanse dersom man enten skal forebygge eller behandle kreft.

  (les gjerne min post "8 tips for optimal helse" HER dersom du vil lære litt mer om hva du selv kan gjøre for å oppnå bedre balanse)


  I flere tilfeller etter operasjon brukes stråling eller cellegift for å drepe kreften i blodbanen etterpå. Begge deler bryter ned kroppen og gir potensielle gjenværende celler en gavepakning når det kommer til et mulig nytt "angrep" 

  Hva syns du? Føler du at dette er beste måte å bekjempe kreften? 

  Jeg har full forståelse for de som gjennomgår tradisjonell behandling. Tross alt vet sikkert de fleste av oss om noen som lever idag takket være en av disse behandlingene. Jeg har full respekt for hva legene kan utrette, og for pasienter som føler det er den tryggeste veien å gå. 

  Og husk at det går an å kombinere tradisjonell medisin med egne grep. Snakk med legen din dersom du er åpen for andre alternativer og hvis H'n nekter å høre på slikt eller kommer med "trusler" om at du har dårlige sjanser om du ikke gjør nøyaktig som du får beskjed om så skift lege inntil du finner en som er åpen for å lytte og råde deg ut ifra dine egne ønsker. Leger bør, før de ytrer seg om noe som helst, lytte til pasienten sin! 

  ******** 

  Konklusjonen min etter å ha saumfart mange artikler om emnet gjennom flere år er at vi selvfølgelig finner den beste behandlingen i god forebygging, MEN at det også er utrolig mye man kan gjøre selv dersom man allerede har fått diagnosen. 

  Et par tips til deg som er nysgjerrig på å sjekke ut og lære mer selv kommer under. Det er veldig mye å skrive dersom jeg skal fortelle alt jeg har lest om hvert enkelt emne, men søk på nettet selv. Du vil ha mye igjen for det. Det er ikke sikkert du finner alt på listen nyttig, men kanskje noe av det kan hjelpe deg på veien.

  1: Sukker og hvordan det påvirker kroppen. Spesielt med tanke på betennelser i systemet
  2: syre/base balanse 
  3: Oksygenmetning i blodet (kreft trives ikke i oksygen)
  4: Mat og urter som arbeider for og mot kreft. Altså hva du bør holde deg unna og hva du bør spise mer av
  5: Bearbeiding av følelser (spesielt sorg)
  6: Cannabis olje . Ja jeg vet dette er veldig omstridt og jeg reklamerer ikke for narkotiske stoffer. Cannabis er en grønn plante. Hva du bruker den til avgjør om det er doping eller medisin. Jeg kan si at jeg har en stor og skarp kjøkkenkniv i skuffen, men siden jeg aldri ville funnet på å skade noen med den, så er det greit at jeg har den, ikke sant? Medisinsk cannabis har ingenting med dop å gjøre. Planten har mange bruksområder og inneholder stoffer som gjør det vanskelig for kreft å trives. Nå er ikke cannabis lovlig i Norge og vi må alle følge lovene, men det går an å reise utenlands for behandling og man kan også søke om å få ta noe med seg hjem dersom det er til medisinsk bruk. . Det finnes flere historier om folk som har blitt frisk ved bruk av cannabis olje og jeg kjenner til og med noen selv. 
  7: linfrøolje
  8: aprikos kjerner.
  9: Ingefær og gurkemeie ( eller curcumin som man finner i gurkemeien) 
  10: Mindfullness/yoga/meditasjon (for å roe kroppen fra stress så den kan arbeide på best mulige måte) 

  *************  Ta vare på kroppen din og forebygg ikke bare for kreft, men andre sykdommer. Sykdommer slår ikke rot i en balansert og velfungerende kropp. 

  Dersom du har noen konkrete spørsmål må du gjerne kontakte meg på melding. Jeg kan sende deg linker og komme med de råd jeg har, men jeg har ikke lov å uttale meg eller diagnostisere noe som helst da jeg ikke er autorisert helsepersonell. 

  Og husk alltid at DU må selv ta kontrollen over helsen din. DU må lytte til din kropp. Og DU må ville ta opp kampen! 
  Kroppen din har stort sett alt det som trengs for å holde seg frisk, dersom du gir den det den trenger. 

  Ha en god helg alle sammen! 
   

 • Publisert: 26.03.2017, 03:28
 • Kategori: Healing
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits