Healeren

Jeg heter Beathe og jeg jobber hovedsaklig som healer. Jeg driver også med tarot kort og krystaller og interesserer meg for det meste innenfor det åndelige. Dersom du også syns sånt er spennende så bli gjerne værende! :-)

Litt treg her :-)

 • Publisert: 15.05.2017, 16:14
 • Kategori: Blogg
 • Ville bare stikke innom og si at jeg ikke har glemt bloggen, men at jeg har jobbet en del i det siste og begynt å studere i tillegg, så det har ikke vært så mye rom for å blogge. Jeg er typen som ikke kan tvinge ut noen innlegg, men må skrive når "det renner over" :-) 

  Jeg studerer herved naturmedisin og kommer helt sikkert til å dele noe av den nye infoen med dere etter hvert. 

  Men for å skrive en "Liten greie" i farten så tenker jeg på at nå når det nærmer seg 17. mai, så dukker denne flagg-diskusjonen opp igjen.  Hvert eneste år må vi diskutere om andre nasjoner skal få vifte med sine flagg i toget.  De som kjenner meg vet at jeg er ganske så åpen når det gjelder det meste. Akkurat dette her skjønner jeg dog ikke hvorfor vi diskuterer en gang.  

  Jeg går ikke i andres bursdag med krone på hodet. Jeg går heller ikke i en annens bryllup med brudekjole. Jeg kler meg fint, både i bursdag og bryllup for å feire dem som feires skal, ikke meg selv. 

  For min del syns jeg det er hyggelig og flott at de som kommer utenlands fra kler seg i sine flotteste drakter fra hjemlandet. Elsker å se fargene og mangfoldet. 
  Men vi feirer Norge sin "bursdag" så da burde folk ønske å vise det med flagget. Spis is og pølser, eller enchiladas. Feire dagen som du vil og de klærne du vil, men husk at det er en grunn til at vi feirer, og det er fordi det er Norges nasjonaldag! 

  Jeg tror egentlig at de fleste utlendinger er enig i dette og at det er et fåtall som skaper debatt. Gjerne noen nordmenn også. 

  Uansett hva som skjer så ønsker jeg alle sammen en flott 17. mai feiring :-D :-D

 • Publisert: 15.05.2017, 16:14
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Fullmånevarsel!

 • Publisert: 11.04.2017, 02:18
 • Kategori: Blogg
 • Idag, den 11.04.17 er det fullmåne kl 08.08.


  (bilde: https://static.independent.co.uk/s3fs-public/thumbnails/image/2015/12/23/09/fullmoon.jpg)

  Jeg vet ikke om du legger noen tanker i det at det er fullmåne, men jeg tenkte jeg skulle skrive litt om hva en del andre legger i fullmånen og kanskje blir du inspirert til å tenke på den litt mer enn du pleier å gjøre. 

  Før i tiden var vi mye mer opptatt av hva som skjedde på himmelen, og fullmåne var en av de tingene som folk la stor vekt på. Fullmåne betyr at månen, solen og jorden står plassert på rekke og mange mente det hadde stor betydning. Månen har blitt forbundet med magi, galskap, kvinnelighet, økt vold, psykisk helse osv opp igjennom tidene, men hvilken betydning har den idag for de som fortsatt følger med? 

  Noe som har vært trodd helt frem til idag er at under en voksende måne, altså før fullmåne, er det smart å fokusere på ting som skal vokse og gro. Alt i fra vekster til forhold og business. Under fullmånen bør "frøene" være sådd for da er månekraften sterkest. Og ved avtagende måne skal man hvile etter hardt arbeid og hente nye krefter helt til nymånen da det er tid for å så noe nytt. 

  Mange mener fortsatt de bruker dette til sin fordel ved manifestering. 

  Det finnes også forskere i dagens samfunn som mener at volden øker under fullmåne. De mener også det skjer flere tilsynelatende grunnløse drap og selvmord.

  Har månen virkelig en innvirkning på vår psyke?

  I følge en artikkel på forskning.no så har det vært gjort en rekke studier på sammenhenger mellom månefasene og menneskers oppførsel og i en stor meta studie (studie kombinert av andre studier) så fant man altså ingen tegn til sammenheng mellom fullmåne og forandret menneskelig adferd. 

  Likevel er det mange som mener at når vi vet at månen påvirket f.eks havet og vi består av såpass mye vann som vi gjør, så påvirker det oss også. 

  Noen mener de sover dårlig under fullmåne og at de føler seg trøtt, sliten eller opplever mer uro og angst. 
  Når det gjelder søvnen så kan det være fordi det blir litt lysere under fullmåne. Som vi vet produserer kroppen melatonin når det blir mørkt og det gjør oss søvnig og forteller oss at det er på tide å ta seg en blund. Kanskje lyset fra månen bare påvirker denne produksjonen nok til at man ikke sover like bra? 

  Men hva da med alle historiene om månesyke, vold og drap? 

  Er det fordi vi legger bedre merke til ting når det knyttes opp mot noe annet? Som f.eks "hvor var du da Oddvar Brå brakk staven?" 
  Altså , "Det var mye bråk på byn i natt. Og OI, det var visst fullmåne også" .. Er det tilfeldig og så gir vi månen mer kraft enn den fortjener, eller tror du at den har en kraft som vi ennå ikke har klart å bevise med dagens målinger? 

  Jeg tror at det vi legger fokus på, det gir vi kraft. Jeg tror det gjelder alle symboler egentlig. Vi grøsser når vi ser et hakekors fordi vi har blitt fortalt hele livet hvor forferdelig Hitler var. Vi forbinder peterskors (kors opp ned) med djevel dyrkelse, selv om det egentlig bare er et skjevt kryss.. Og snur vi det så har det plutselig en helt annen betydning. Jeg tror vi ilegger symboler kraft gjennom assosiasjon og jeg tror at når nok folk gjør det, over lang tid, så får visse symboler også en kraft over oss. Eller kanskje blir det mer rett å si at vi "gir" litt av vår egen kraft bort til et symbol. 

  Man ser det samme med visse ord. Hvis jeg sier ordet Jesus så har man med ett lukket opp en skuff i hodet som er proppfull av meninger, betydninger, følelser og reaksjoner. "Alle" har en eller annen forbindelse med ordet Jesus, enten de er troende eller ei. Noen bryr seg ikke, men får opp gamle minner om kristendomstimer, obligatorisk kirketid eller filmer på tv, ,mens andre føler kjærlighet eller tvil. Sier jeg "blomstereng" så lukkes det opp en helt annen skuff. 

  Jeg som ser oss alle som et fragment av en felles enhet, tror at i vår kollektive bevissthet så lagrer vi slike assosiasjoner med ting, ord og symboler slik at de lett kan overføres fra en person til en annen. 

  Når det gjelder månen så har den alltid vært litt mystisk for mange. Den er nydelig og har kanskje en viss tiltrekningskraft på enkelte. Som om man blir fascinert av den på en måte.  Jegere har hatt hjelp av den til jakt, ulvene uler mot den (eller uler de uansett?) Den har blitt brukt i utallige filmer som noe skummelt, eller mystisk og det setter seg jo på netthinnen vår. 

  Jeg lar det være opp til deg selv å komme fram til dine egne tanker om månen. Selv skal jeg delta på en stor felles "verdens"- meditasjon i lyset av den ;-)
  Ikke nødvendigvis fordi det er fullmåne, men fordi mange har valgt å sette av tid samtidig og jeg tror at man utretter mer ved å jobbe i flokk.

  Dersom du også vil være med på meditasjonen kan du klikke på linken under for mer info.
  Linken fører deg til et facebook arrangement som er en "spin off" fra den siden som faktisk arrangerer det. 
  Men mannen som har laget eventet er utrolig dyktig på energier og han har lagt til en guide for hvordan det kan gjøres :-)
  Er like greit å bare ta det derfra.(du kan også klikke deg videre til det originale eventet derfra) 

  Kl 08.08 for dere som er våken altså ;-) 

  Husk at selv om du står opp etter dette så kan du hive deg med. Energien din vil komme med i "potten" likevel! 
  KLIKK HER FOR Å SJEKKE UT EVENTET 

  Håper ellers at du sover godt i natt ;-) 


  (bilde: http://unityinmarin.org/wp-content/uploads/formidable/World-Peace-Meditation-Fotolia_48963525_XS-2.jpg)
   

 • Publisert: 11.04.2017, 02:18
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Går DU på autopilot?

 • Publisert: 06.04.2017, 11:09
 • Kategori: Blogg
 • Det er mye som skjer i disse dager, og alt vi ser på overflaten stammer fra det som skjer på energi nivå. Det har vært enorme forandringer både på jorden og i kroppene våre de siste årene og mange har "våknet opp". Denne posten skal ikke handle så mye om det å være åndelig, men mer om det å være menneske.

  Å "våkne opp" betyr bare at man blir seg selv bevisst og innser at det finnes haugevis av info angående oss selv, planeten og hvordan vi lever som vi ikke har tenkt over før. Og at det finnes uendelige måter å leve et liv på. Det å "slå av" autopiloten er å våkne opp.  Mange vil nok protestere på at de går på autopilot. De fleste av disse igjen er folk over 30 år, med samme type skolegang, en fast jobb, 1 - 3 barn. Etter middag kjører de ungene på fritidsaktiviteter eller hjelper de med lekser, og når kvelden kommer ser de på tv og halvsløver i sofaen. Hver sommer reiser de til syden eller på camping og i andre ferier reiser de som har hytte nettopp dit. ungene døpes ofte og konfirmeres kanskje til og med når de er rundt 15, selv om de fleste ikke er religiøse. Jul feires også, til hyllest for Jesus, som de fleste mener er en oppdiktet fyr i en eventyrbok. Nå nærmer vi oss påske, en salig blanding av harer, malte egg og jesus. Ingen av de nevnte har noe særlig til felles med mindre Jesus egentlig var en egg-leggende hare.
  Her er plukk og miks over tid en viktig faktor. Men høytiden behandles som "ikke-religiøst" hellig av de fleste.  

  Jeg sier ikke at det er feil å leve slik, men ikke fortell meg at det er originalt. Og det at "livet bare blir slik" er også en dårlig unnskyldning. Dersom det var normalt å jobbe 3 timer daglig, spise elg til frokost og reise på en 14 dagers tur alene i villmarken når man ble 15 i motsetning til kirkelig konfirmasjon, så hadde nok de fleste, godt uthvilt, men med tung frokost mage, pakken sekken til poden uten å mukke. 

  Som vi vet så er autopilot forhånds-programmert slik at systemet vet hvordan det skal operere når det settes i bruk. Hjernen kan kobles ut fra den aktuelle oppgaven og "finne på noe annet" mens systemet går av seg selv. 

  "Hva bruker vi hjernen på når vi har frigitt all denne kapasiteten?", lurer du kanskje på. 

  Som regel kan det deles opp i to forskjellige avdelinger. Innbilt planlegging av neste autopilot-prosjekt eller dagdrømming. 

  Planleggingen går ut på å sette ting vi har gjort "100" ganger før i system enda en gang. Selv om vi utmerket godt vet at ting sjelden går som planlagt. Der kommer dagdrømmingen inn. Den tiden vi har brukt på å drømme om lotto millioner og neste ferie, samt analyser om andre menneskers uttalelser, følelser og meninger, veldig ofte om oss selv, forkludrer gjerne planleggingen. Det fører til at vesentlige og uvesentlige ting, hvilket går ut på det samme dersom man føler det er viktig for en der og da, blir glemt og nye planer må legges underveis. Da tyr vi til de samme nødløsninger som vi alltid har brukt og til syvende og sist viser det seg at enormt mye hjernekapasitet er kastet ut av vinduet. Nå kan vi også legge til frynsete nerver som er et kapittel for seg selv. 

  Dagdrømming benyttes også ofte som en pause fra det virkelige liv. Er man fornøyd med livet dersom man må flykte fra det i tankene? Eller er det sånn at hjernen ikke skiller mellom fiktive og ekte opplevelser og dermed holder oss fornøyd med hverdagen dersom vi bare får litt tid til å drømme om noe annet? 


  (bilde: https://mind-hacks.wonderhowto.com/how-to/improve-your-memory-by-daydreaming-0159508/)

  Hva hadde skjedd om vi hadde slått av autopiloten og gjort nøyaktig som vi ville til enhver tid? Kaos? Ja, det ville nok være det mest beskrivende ordet. Men bare fordi at vi allerede har satt et helt samfunn på autopilot. Alt som viker ifra dette copy-paste sytemet ville blitt oppfattet som kaos. 

  Vi mennesker er ekstremt styrt av vaner, og blir helt perpleks dersom noe viker ifra ordenen. Dersom du ser en person i shorts og t-skjorte når det snør så kommenterer du det, ikke sant? Eller om du treffer en gammel kjenning som har bestemt seg for å bli munk eller nonne så er du helt "nødt" til å fortelle det til noen andre som kjenner denne personen. Bit merke i de tre kommende setningene: Grunnen til at du forteller dette videre eller reagerer på noe som havner utenfor "normalen" er fordi DU har problemer med å få det til å passe inn i ditt system. Ikke fordi det er noe gale med den personen det gjelder.  
  Den personen syns garantert du er like "merkelig" som IKKE forstår hvorfor de ønsker å velge annerledes.

  Når vi klarer å se på oss selv utenfra og stoppe den automatiske beskjeden som sendes gjennom vårt system når vi oppfatter noe som annerledes, merkelig eller truende på vår identitet, da begynner det å skje ting. Om man ikke er kjapp nok til å stoppe det, så kan man i det minste evaluere reaksjonen. 

  En reaksjon eller tanke blir til i hjernen på bakgrunn av tidligere erfaringer og assosiasjoner. Det skjer så lynraskt at man ikke tenker over det (pun intended)
  og dermed er ikke det du tenker noe originalt eller spesielt i det hele tatt. Jeg vil nesten gå så langt som å si at det ikke en gang er din egen tanke. 

  Folk tror de er originale. Det er interessant å se at folk tror originalitet er å reagere på akkurat samme måte som helt sikkert
  nærmere 90% av resten av verden. Å leve basert kun på det man har sett og lært gjennom barndommen, skolen og miljø. 

  Gud forby om man skulle skille seg ut! Det er verre å skille seg ut enn å feire haren, malte egg og Jesus faktisk. Likevel tror folk flest at de skiller seg fra andre ved å være mer intelligente, penere, ha mer penger eller ha bedre jobb. Hva hjelper disse tingene dersom man kun verdsetter den forskjellen nettopp fordi man er helt lik i tankegangen som "alle" andre? 

  Det er deilig å se at flere og flere stopper opp og spør seg selv om meningen med alt dette. Hva er poenget med å leve et liv som har vært levd utallige ganger av noen før oss? 

  MÅ det være sånn? Må de fleste i verden gå på autopilot for at samfunnet skal gå rundt?  Det må det dersom ting skal forbli sånn som vi kjenner det idag. Det er jo nesten beundringsverdig å se hvor stolt enkelte er over å utføre sine plikter i henhold til samfunnets forventninger. Stolte over å klare det samme som sidemannen, stolte over å bidra til å forme sine barn til å bli kopier av seg selv. Stolte over å ta en fjelltur eller dra på lekeland med barna, stolte over hytten og sydenturen. og så må det vises fram på facebook så alle kan se at "Vi gjør det samme som deg, vi har råd til det samme som deg, vi er like oppfinnsomme som deg whoho" 

  Du føler kanskje at jeg fremstiller deg eller noen du kjenner som dum. Som en av saueflokken.
  Saueflokken? kanskje, men langt i fra dum. Folk er ikke dum fordi de går på autopilot. Det er ingens feil at man har vokst opp i et samfunn som går inn for at vi skal være like. Det handler mer om å være lukket. Man er som en svamp når man er barn. Nysgjerrig på verden, på folk og på seg selv. En eller annen gang opp igjennom årene så oppdager man at man blir premiert hver gang man gjentar noe som er blitt en fortalt. Eks: Oles mor sier til Ole at "vi MÅ drikke melk for å bli stor og sterk". Ole gjentar denne påstanden til besteforeldre som applauderer og smiler. Eks 2: Elevene får på skolen en oppgave om å tegne noe fint. Ole tegner helvete og lærerne sier til Ole at helvete ikke er noe fint. (og stempler muligens Ole for å være lettere forstyrret) Elevene som tegner himmel, blomster og sol blir premiert med skryt og lovord. Ole lærer at himmelen, blomster og sol er fint. 
  Det betyr ikke at Ole er dum. Tvert imot føyer han seg inn i den sosiale varmen som er et smart sted å være for alle dyre arter. Sammen er man sterkere. 

  Før vi engang har fått oss noen identitet så er vi sosiale vesener.  Et spedbarn som kun får dekket primære behov som mat, bleieskift og varme, men ikke får fysisk nærhet fra noe menneske vil fort kunne bli syk og i verste fall dø. Vi klamrer oss til våre omsorgs-personer og vi ser på dem som orakler som kan og vet alt. når vi begynner på skolen er det lærerne og bøkene som bestemmer hva som er rett og galt.  Sjelden får vi bestemme selv eller velge ut ifra egen overbevisning. Da handler det ikke om å være dum, men å bli programmert. ("Personen som foretar seg programmering kaller vi en programmerer.. Programmereren skriver kode etter en spesifikk syntaks som inneholder instruksjoner på hvordan programmet skal oppføre seg og hvilke kalkulasjoner det skal gjøre.") 

  Men hvorfor er det ikke flere som stopper opp og "våkner" når de blir eldre?
  Fordi det betyr å tre ut av den sosiale boblen. Det betyr å ta et oppgjør med egen identitet som man kjenner til og har stolt på hele livet. Det er avansert, krever tid og energi, og mennesker liker det enkelt. Mennesker tar nesten alltid den enkleste ruten gjennom livet om de selv kan velge. Kjør cruise control og len deg tilbake.

  Hvis du har kommet deg helt ned hit i denne teksten så passer du mest sannsynlig beskrivelsen min i starten og har masse igjen å glede deg til. mange fotballcuper og malte egg, harer og disipler, sydenturer og hytteturer. Det er ikke så verst er det? 

  Det er mye som kunne vært mye verre enn det! Nyt livet, enten du velger å leve det på "script" eller velger å bryte ut. 
  Men vær deg bevisst dine tanker dersom du ønsker å utfordre deg selv eller forandre noe i livet ditt. 

  Man kan ikke forvente en forandring dersom utgangspunktet forblir det samme. 

  Og til dere som har "våknet" eller begynt å stille spørsmål. Gratulerer, og lykke til! Vær oppmerksom på at dersom du stiller dine spørsmål i offentligheten så kan du risikere å få en bedre forståelse av hvordan det var å bli oppfattet som heks og forsøkt brent på bålet i de eldre tider. 

  Det rådes ikke å gå inn i en diskusjon angående emnet, selv om du helt sikkert kommer til å prøve et par ganger. Diskusjonen ender ingen steds hen dersom samtalepartneren din går på autopilot. Du vil merke at alle spørsmål svar fra autopilot folket er identiske, selv de gangene de syns de er lur.

  Det er dermed sjelden du blir satt ut av dette når du først er vant til det. Ikke la deg såre av angrepene som kan komme, selv om du til tider absolutt ikke blir respektert. Husk at det ikke er noe gale med dem på akkurat samme måte som det ikke er noe gale med deg. Man er bare på forskjellige stier i livet og deres valg om å fortsette i sitt spor må også respekteres. 

  Du kan heller høste helt nye erfaringer i livet med deg selv og alt rundt deg. Du kan ta nye valg og velge å bli mer lykkelig enn du noen gang hadde forestilt deg. Du kan nyte å bare være til fordi du innser at det å prestere bare for å prestere uten motivasjon for å skape noe nytt, ikke nødvendigvis er tilfredsstillende lenger. Du vil oppdage at det å leve etter hjertet er målet.  Hjernen et redskap som kan brukes istedenfor noe å la seg bruke av. 
  Det er i hjertet din identitet ligger, ikke i hjernen! 

  Og når alle rundt deg klamrer seg til karusellen mens årene flyr forbi, kan du tenke på historien under og huske hvorfor du valgte å hoppe av.  Hvorfor du valgte å la programmeringen seile sin egen sjø og følge hjertet i stedet. Hvor enn ditt hjerte måtte lede deg. 


  (bilde: http://fishingworldtrick.blogspot.no/2013/03/fishing-boats.html)  En amerikansk forretningsmann sto på brygga i en idyllisk meksikansk kystlandsby, da en liten båt med en fisker om bord klappet til kai. I båten lå flere store tunfisk. Forretningsmannen skrøt av kvaliteten på fisken og spurte fiskeren hvor lang tid han hadde brukt på å fange dem.

  «Bare en liten stund.»

  «Men hva bruker du så resten av tiden din til?»

  «Jeg sover lenge, fisker litt, leker med ungene mine, tar siesta sammen med kona mi, Maria, og går hver kveld ned i landsbyen, der jeg drikker vin og spiller gitar sammen med mine amigos»

  Forretningsmannen bestemte seg for å hjelpe fiskeren. «Jeg har en mastergrad fra Harvard. Du burde bruke mer tid på å fiske og benytte inntektene til å kjøpe deg en større båt. Med inntektene fra den større båten kan du kjøpe flere båter. Til slutt vil du ha en hel fiskeriflåte. Du vil kunne dra fra denne lille fiskerlandsbyen og flytte til Mexico City og endelig til New York, og drive ditt ekspanderende foretak derfra. Når tiden er inne, børsnoterer du selskapet, selger aksjene og blir styrtrik. Du kommer til å tjene millioner av dollar.»

  Den meksikanske fiskeren spurte: «Men hvor lang tid ville alt det ta, senor?»

  «Femten til tjue år.»

  «Men hva skjer så, senor?»

  «Da kan du trekke deg tilbake. Flytte til en liten fiskerlandsby der du kan sove lenge, fiske litt, leke med barnabarna dine, ta siesta sammen med kona di og gå ned i landsbyen om kveldene, der du kan drikke vin og spille gitar sammen med dine amigos.»


   

 • Publisert: 06.04.2017, 11:09
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • 5 Tips til bedre selvtillit!

 • Publisert: 17.03.2017, 00:13
 • Kategori: Blogg
 • Ja, du har sikkert hørt det meste av tips når det gjelder selvtillit, men er den blitt noe bedre?
  Vi leser båe her og der om ting som skal hjelpe oss til å føle oss bedre med oss selv samtidig som vi ser bilder av tusenvis tilsynelatende perfekte mennesker i blogger, på tv, på instagram , facebook og filmer. Så hva vinner inni oss? De 5 små tipsene eller det vi får slengt i ansiktet som en kontonuerlig påminner om hvor utilstrekkelig vi er? 

  Faktum er jo at vi ikke er utilstrekkelig i det hele tatt og at de fleste vi ser heller ikke er perfekte på noe vis. 

  Så her kommer mine 5 tips for å få bedre selvtillit. Så håper jeg at de vil være annerledes nok til at noe sitter støpt i "bakhodet" ditt neste gang du blir usikker. 

  1: SETT DEG NED ET STED HVOR DET PASSERER MANGE MENNESKER


  Nei du skal ikke sitte på utstilling. Tvert imot, du skal GLO! sitt i minst 20 minutter alene og se på alle som går forbi deg. Følg med hva dine første tanker om hver enkelt er. Dersom det første du tenker er noe negativt så tyder det på dårlig selvtillit hos deg selv. Ingen som er glad i seg selv har noe behov for å tenke negativt om noen andre. Det handler om fokus punkt og sammenligning. Uansett, hvis det er tilfelle så utfordrer jeg deg til å se etter noe positivt. 

  Tenk over hvor kjekt det er at alle ser forskjellig ut. Se på klærne, fargene. Har noen hatter? Har noen morsomme sko? Ikke tenk "Å guuu for noen stygge sko".. Tenk heller " Å så morsomt ... jaja da liker jeg mine egne sko bedre"... (Ikke på en hoverende selvgod måte. Bare vri det til noe positivt) 
  Ser de glad ut, de som passerer deg? Hva tror du de har opplevd i dag? Har de hatt en god eller dårlig dag? 

  Hvordan beveger de seg? Er de elegante? Klumsete? 

  Hvor tror du de har vært og hvor tror du de skal? 

  Ved å bruke litt tid, gjerne ved flere anledninger som på bussen, i køer, på matbutikken osv, så trener du hjernen din til å oppfatte mer enn det overfladiske som fort får oss til å dømme. Dersom du helt på autopilot er dømmende mot andre så bryter du ned ditt eget selvbilde. 

  En annen ting. Når du er kommet hjem, se om du husker alle som passerte deg. Helt umulig ikke sant? Så tenk da etter, tror du at alle som ser deg i løpet av en dag husker deg? De aller fleste er mest opptatt av seg selv og sin egen usikkerhet. Om du snublet litt eller gikk med "feil" bukse en dag så kan du være ganske sikker på at det er glemt innen noen timer, dersom noen i det hele tatt fikk det med seg. 


  2: GJØR MYE AV DET DU LIKER BEST! 

  Det vi liker og det vi gjør ofte, blir vi som regel god i, og dersom du går rundt og vet at du er god til noe, så vokser selvbildet også. 
  Det spiller ingen rolle om du er god til å synge, fekte, spille fotball eller bake boller. Det viktigste er at DU er skikkelig god til det. Alle har ikke sjans å være god på alt, så det at du er god til noe, gjør at du kan en greie mye bedre enn veldig mange andre. Du er spesiell fordi du har disse evnene! IKKE VERST! :-) 


  3: DANS FOR DEG SELV!

  Får håpe du liker å danse ;-) De fleste liker en eller annen form for musikk, og veldig mange får lyst til å bevege seg når de hører den sangen som virkelig får blodet til å bruse. Igjen spiller det ingen rolle om musikken i det hele tatt er dansbar, så lenge du får lyst til å bevege deg. Du behøver ikke være god, det handler ikke om det. Det handler rett og slett om at du får kontakt med kroppen din. Dag ut og dag inn presterer kroppen vår og bevege seg uten at vi ofrer det en bevisst tanke. Vi står, går, henter ting ut av skap og skuffer, lager mat, pusser tenner, trykker på dataen osv. Men det meste skjer på autopilot. Når du danser for deg selv og slipper å tenke på hvordan det ser ut, blir du bevisst på kroppsdeler du sjelden tenker over. Gjør du dette ofte nok så vil du føle deg mer hjemme i kroppen din og bli mer og mer tilfreds "inni der". Dette gjør igjen at når du er sammen med andre og trenger en liten ekstra dose av den selvtilliten så gjemmer du deg ikke bort i en krok eller "kryper sammen" når noen snakker til deg.  Du er levende helt ut til fingerspissen. 

  Et alternativ til dansing er typer sport hvor du må fokusere på kroppen din helt ut i fingre og tær. 


  4: BRUK KLÆR HJEMME SOM DU IKKE TØR BRUKE UTE!

  Jepp gjør det. De fleste har et par klesplagg som de syns er utrolig kule men som de ikke vil gå ut i enten fordi de er redd for at andre skal tenke at de tror de "er noe",  fordi det er for sterke farger på, kanskje det er klær som viser enda sterkere hvem DU er, men som også vil vise andre mer av den du virkelig er enn det du er klar for. Vel, gå med det hjemme. Bruk det helt til det blir vanlig for deg, og plutselig så kommer den dagen hvor det er blitt så naturlig for deg å bruke disse klærne at du ikke bryr deg om du går ut blant andre. Du "eier" stilen din og hva oser vel mer av selvtillit enn en som tør å være seg selv? 


  5: PUSH GRENSENE!

  Gjør en liten ting hver uke eller måned som du syns er liiiite grann ubehagelig. Ikke tving deg selv inn i noe store pinlige situasjoner, men gjør en liten ting med jevne mellomrom som kanskje bare du selv legger merke til. Grunnen til at det skal være en liten ting, er at du skal klare det selv om det er litt ubehagelig. For det er nemlig sånn at hver gang du gjennomfører eller klarer noe, stort eller lite, som du ikke hadde tenkt du skulle klare på fohånd, så opplever du denne berømmelige mestringsfølelsen.  Den er super viktig fordi du omprogrammerer hjernen din i samme slengen. Eksempel: Du går på skole/jobb/fest med en kjole/skjorte som du ikke vanligvis hadde turt å ta på deg. Du finner ut at ingen reagerer noe særlig på det, eller kanskje du til og med får et kompliment eller to. Til og med om noen ser litt rart på deg så har du lykkes når du kommer hjem igjen bare fordi du ville det, og gjorde det. Nå vet hjernen din at det gikk helt fint, og registrerer dette. Neste gnag du har lyst å bruke nettopp denne kjolen/skjorten så forteller hjernen deg at det kan du fint gjøre uten noen problemer. Sånn er det med alt. Du må bare gjøre, sjekke at du ikke døde av det, og så kan hjernen jekke av boksen for "helt ufarlig". 

  Hva skal du så gjøre dersom noen kommenterer noe stygt om klesplagget ditt? Tenk over hvor mange som så deg og noter ned hvor mange som sa noe stygt eller så rart på deg (ikke lov å telle med om du "tror" noen så rart på deg) . Hva står du igjen med? Ganske gode odds vil jeg si. 

  Tenk deg også disse to scenariene: 

  1: En person kommer inn i et rom med en rosa one piece med ørevarmere og tøfler på bena.. personen er alvorlig og plasserer seg stille, litt i "bakgrunnen" av alt.  Han/hun prøver å gjøre seg usynlig hele dagen/kvelden og sniker seg ut når de skal hjem. 

  Hva er tankene dine om denne personen? 

  2: En person kommer inn i et rom med en rosa one piece med ørevarmere og tøfler på bena. Personen smiler og ler og snakker med mange. Dersom noen stille spørsmål ved antrekker kaster de en spøk ut i luften og de rundt føler seg kanskje ekstra avslappet over at noen har tatt på seg dette underlige "kostymet"

  Hva er tankene dine om denne personen? 


  Husk dette når du selv er ute eller sammen med andre og du føler deg usikker :-)
  Du behøver ikke være stedets midtpunkt eller gå kledd i rosa one piece, men dersom du ikke tar deg selv så høytidelig og slipper tankene om at alt i livet er så seriøst og viktig så slapper både du og dine omgivelser bedre av og det er mye lettere å få kontakt med andre.


  **************************

  Lykke til :-* Og HUSK at vi har bare EN av deg så ikke la noen glemme at du finnes!  

 • Publisert: 17.03.2017, 00:13
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • hits